Rengjøring av kjøkkenviften : TIPS

Kjøkkenvifte er avgjørende i ethvert kjøkken , enten det gjelder husholdning eller industri .

Betydningen av deres drift i optimale parametre er bevist , i hvert fall i industrisektoren , av all lovgivning som spesifiserer vilkårene for rengjøring og vedlikehold .

Selvfølgelig , hjemme , har du ingen lovlig forpliktelse til å inngå et selskap som spesialiserer seg på vifterengjøring . Det er mindre brannfarlig, viktig med tanke på nærhet til åpen ild ;

  • Det ventilerer luften riktig , uten risiko for å redusere luftcirkulasjonen , uten mulighet for å gripe viften og med mye mindre sjanse for defekt ;
  • Det har færre bakterier og mikrober på anlegget , risikoen for at noen forekomster smelter og kommer ved et uhell inn i gryten på komfyren din , blir mye mindre;

Utslipp ikke de lukter som ofte tiltrekker kakerlakker eller andre insekter som du ikke ønsker å møte på kjøkkenet . Det bidrar også til å opprettholde luftkvaliteten , et ekstremt viktig aspekt , spesielt for de med immun- eller allergiproblemer .

Hva betyr rengjøring av kjøkkenvifte ?

Husene kan være av mange slag, men deres struktur består ofte av hoveddelen (foringsrøret) , sugeaggregatet (med selve motoren) og filteret (som kan være fettfett , metall / papir / pastell eller anti -hvitt , trekull ).

Kjøkkenvifte rengjøring vil derfor bli gjort med hensyn til disse tre elementene :

  • Utsiden av hetten kan og må rengjøres oftest , ideell etter hver tilberedning . Med en våt klut og en dråpe oppvaskmiddel er friske forekomster ekstremt lette å fjerne .
  • Filtre kan rengjøres hvis de er metalliske , minst to ganger i året , og hvis de er disponible , skifter de til 3 måneder eller mer - noen ganger oftere når de kokes intensivt .

Sist men ikke minst blir viftebladene også rengjort , omtrent samme frekvens som du vil håndtere filtrene .

Profesjonell rengjøring kan hjelpe deg med en mye mer kompleks rengjøring , fra hetten og filtre til slangen , viften og hele skorsteinen .

For leilighetsvifter de tre trinnene som er nevnt ovenfor imidlertid mer enn nok .

Alt du trenger å gjøre er å følge produsentens instruksjoner nøye , kontroller at hetten er koblet fra strømnettet , og bruk produkter som er egnet for materialet du vil rengjøre  .

Den mest effektive viftegjøringsmetoden . Det viktigste du kan gjøre for å lette dette arbeidet er ikke å stoppe det !

Jo mer du rengjør hetten , desto lettere blir det . Selvfølgelig , stoffene du bruker og strategien du vedtar , kan selvfølgelig også forandre tingene til det bedre .

For å rengjøre utsiden av hetten , kan du bruke :

  • Spesielle kommersielt tilgjengelige løsninger i form av væske eller gel , med en fin tekstur , ingen slipemiddel i det hele tatt ;
  • En enkel , hjemmelaget løsning av varmt vann og oppvaskmiddel , påført med en myk klut ;
  • Konsentrert denaturert alkohol , påført med en tørr klut , for effektiv avfetting av rustfritt stål . For å rengjøre metallfiltrene på hetten , kan du bruke :
  • En kraftig avfettingsmiddel , fra markedet , hvorfra man skal tilberede en vannoppløsning og la filtrene være gjennomvåt i minst en time ;
  • En løsning av varmt vann og ammoniakk , som helles i en større pose og hvor filtrene er gjennomvåt , forseglet i 24 timer ;
  • En kokende vannoppløsning og natriumbikarbonat holdes varm ved flammen , slik at filtrene kan kokes i minst 10-15 minutter ;

Oppvaskmaskin . I motsetning til utsiden av hetten , involverer filtrene en lengre , soaking prosess etterfulgt av gni , avfetting og skylling . Igjen , litt motivasjon og litt mer tålmodighet vil hjelpe deg med å håndtere dette ekstremt viktige aspekte .

Uansett om du vil mangle motivasjon , tålmodighet , kanskje tid - våre agenter står til din disposisjon , med tips eller personlig rengjøring , alt for din tid å bli investert med verdi .

Kontakt oss i dag hvis du trenger hjelp !

Kjøkkenet ditt eller hele huset skinner rent selv  ... i morgen !

Skriv ny kommentar

Kontakt

Kundeanmeldelser